Sprache mexican english french german hungarian italian portuguese spanish turkish bengali
Email Password

320

pixel_trans.gif

És a mexikói, ismert, az ő munkái "Megváltás" és "Pedro Paramo" jó szeme.

"A közös hely, hogy Rulfo egy író, aki késve merészkednek fényképezés, másodsorban", magyarázza a BBC Victor Jimenez, a rendező a Juan Rulfo Alapítvány.

"Nagyon furcsa, hogy a 40-es és 50-es években ismert volt a közepén a fotósok, akik meglepődtek, hogy fotós Juan Rulfo írt," tette hozzá.

Jimenez egyike annak a hat szerző a könyv "A vasút", amelynek célja, hogy megmentsék az elfeledett múlt fotót az író, 1986-ban elhunyt évesen 68.

Rulfo involved végződött 1955 végén és 1956 egyedülálló fotográfiai projekt: a terület a vasút északi Mexikóvárosban.

Filmrendező Roberto Gavaldón forgatták a dokumentum rövid Terminal Valley of Mexico és a film rejtett, főszerepben a népszerű mexikói színésznő Maria Felix, és felkérte, hogy csatlakozzon a fotós Rulfo.

"Ez a munka a szakmai kontextusban, nem tudjuk, ha ez egy szokás. Rulfo előnye, hogy könnyebben hozzáférjen a vasút területén. Lehet, hogy jobban érdekli a fotózási kihívás, mint egy kísérlet arra, hogy dokumentáció", mondja Jimenez.

Rulfo végül így némi történelmi dokumentumok, hiszen néhány év múlva a területen eltűnnek a bejegyzett ő Rolleiflex kamera, hogy helyet csináljanak egy hatalmas lakópark.
Rulfo szeme

Tulajdonosa egy könyvtár több mint 700 könyvet fotózás, fiatal Rulfo kezdett érdekelt a tevékenységet.

"Olyan valaki, akinek a vizuális kultúra jelen van a szakirodalomban," Jimenez, "képeket, hogy épül beszél szóval, aki tudja, mit kell tennie a szemmel," magyarázza.

A szövegek a könyv tartoznak Raquel Tibol, Victor Jimenez, Paulina Millan, Alberto Vital, Manuel Alejandro Suarez Perlo Cohen és Pareyón.

Néhány kép a Rulfo látható kiállítás zajlik a Tlatelolco Művelődési mexikói fővárosban.

Íme egy válogatás a néhány kép az író, aki megjelenik a játék "A vasút".

 

Referenciák:

http://www.bbc.com/mundo/video_fotos/2015/07/150721_mexico_cultura_juan_rulfo_fotografia_ferrocarriles_jp#orb-banner

Fordítás:

System Default

dot.gif

dot.gifpost comments
Megjegyzések
Szeretnél hozzászólni? Az Ön vél
Kattintson ide a hozzászólásra